Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Ter overname aangeboden juweliersbedrijf met goudsmidatelier huurpand in het Gooi. Ideaal voor (echt)paar om winkel en atelier te combineren, tel.  06-12136526
Tk. winkelinterieur bestaande uit 11 vitrines, 2 raam vitrines (incl. led verlichting en sloten) en een verkoop/afrekenbalie. Juw. van Teylingen Assen tel 0592-316986
Ina van 't Hoog TrendJuwelier
Vlaardingen Schiedam
Vraagt voor ca.25 uur per week een verkoopster met verkoopervaring in Trendhorloges en Sieraden.
Interesse ? Mail je CV aan: wim@inavanthoog.nl
Goedwerkende galvano Balco compleet met toebehoren, zoals anodes, dompelaar ect. € 250,--. Tel. 06-20750923.
Z.g.a.n. waterstofsoldeerapparaat Aquarius type 70, met voorraad vloeistof € 600,--. Tel. 06-20750923.
   

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

 

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal Update 1 (januari/februari 2017)

In Update 1 (januari/februari) nummer vindt u veel gevarieerd nieuws, maar een drietal trends springen eruit: de focus op slimmigheden, kunst en liefde.

Interview
Vrouwenpolsen verdragen niet alleen schoonheid 'pur sang' maar zeker ook meer gecompliceerde schoonheid. Daar weten gerenomeerde horlogehuizen wel raad mee.

De overweging
In de nieuwe rubriek 'De Overweging' vertellen onder meer juweliers, leveranciers, merken en edelsmeden waarom ze doen wat ze doen en hoe keuzes tot stand komen. Wat is hun overweging? In de eerste aflevering belicht Cindy Janmaat van Juwelier-Diamantair Trossèl haar succesvolle marketingstrategie.

In de praktijk
Berichten van de Vakschool. Laurens Rens aan het woord over de afdeling Cursus & Training.

De eerste aflevering van de nieuwe rubriek Lidwoorden. Iedere editie met ledennieuws.

In deel I van de nieuwe serie MKB-advies gaat het over de vraag 'Wat is mijn bedrijf waard?'

En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!


Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

De liefde vieren met 2Lips

Het Haagse Juweliershuis Rocks and Clocks bestaat tien jaar en ter gelegenheid hiervan presenteert eigenaar en ontwerper David Aardewerk de unieke solitairring 2Lips. De ring is door David zelf ontworpen, waarbij zijn achtergrond als architect duidelijk heeft meegespeeld, en scoorde hoge ogen op een prestigieuze ontwerpwedstrijd in het Duitse edelsteenwalhalla Idar Oberstein. 

Zelf ontworpen uurwerk

Laurent Ferrier en zijn team hebben de eerste app gepresenteerd waarmee consumenten een eigen Galet Secret Tourbillon Double Hairspring kunnen ontwerpen. Met deze app is de toekomstige eigenaar van het horloge geheel betrokken bij het creatieproces van zijn horloge. De app is te downloaden in de Apple store (zoeken op Laurent Ferrier of Galet Secret). 

Eenheid in het grote geheel

25 jaar op de Vlasmarkt in Goes, 25 jaar die edelsmid Marc de Regt in staat stelden zijn droom, juwelen van de allermooiste kwaliteit te vervaardigen, waar te maken. Maar zijn vak is voor Marc meer dan een ambacht; het is ook zijn manier om het leven te vieren en eenheid te zoeken in het grote geheel.

Lees meer in Update 1 (jan/feb 2017). 

Beleef het Sieraad 5 november 2016

Op 5 november vond de tweede editie van de nationale promoactie Beleef het Sieraad plaats. Op die dag hadden veel juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers flink wat extra traffic in de winkel of atelier. En dat is precies waar het om gaat tijdens deze open dag: zorgen dat consumenten binnenkomen en enthousiast worden voor de producten uit de branche. Laat u inspireren door de deelnemers van 2016 en doe zelf volgende keer mee!

Lees meer in Update 1 (jan/feb 2017)
 

Maatwerk

De oudere generatie wil het nog wel eens hebben over 'de avondschool', maar die term dekt allang de lading niet meer. Edelmetaal stak zijn licht op bij de afdeling Cursus & Training van Vakschool Schoonhoven. Laurens van Rens vertelt enthousiast over nieuwe cursussen en inspirerende locaties. 

Lees meer in Update 1 (jan/feb 2017).

Out of the Box - 12 en 13 maart Amersfoort

De vakbeurs Out of the Box 2017 is een nieuw initiatief van organisator Box Events (Jurgen Pietersen, Bas de Bruin en Marielle van der Wal) die veel buzz genereert, zo blijkt uit de positieve reacties. 

Alpina presenteert een marineblauwe Horological Smartwatch

Alpina presenteert een nieuwe uitvoering van de in 2015 gelanceerde Horological Smartwatch. Deze variant met marineblauwe wijzerplaat heeft een meer casual uitstraling dan zijn volledig stalen voorganger, maar geeft dezelfde link weer tussen innovatie en traditioneel Zwitsers horlogevakmanschap.

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Nieuwe G-SHOCKS

De nieuwe horloges van G-SHOCK zullen heren over het algemeen meer aanspreken dan dames. Voor hem dus. Casio presenteert een jubileummodel ter ere van de twintigste verjaardag van de 
MR-G- serie binnen de G-SHOCK-lijn en twee nieuwe modellen in de serie G-STEEL.

Van canvas tot uurwerk

Diesel presenteert de nieuwe Alrite by Rostarr-collecie bestaande uit 555 horloges gemaakt van een canvas van de kustenaar Rostarr.

Gents events

Wat kunt u als retailer doen om uw naamsbekendheid en klantenkring succesvol te vergroten na een overname? Cindy Janmaat van Juwelier-Diamantair Trossèl ontdekte hoe.

Lees meer in Update 1 (jan/feb 2017)

Doordringende zaken

De richtlijn gaatjes prikken

Veel juweliers en goudsmeden prikken of schieten gaatjes in oren en neusvleugels. Deze handeling valt onder de noemer piercings. Piercen betekent immers doorboren. Ondernemers die gaatjes prikken in oorlellen moeten zich houden aan een hygiënerichtlijn. Wie óók in het kraakbeen van het oor en de neusvleugels piercet moet daarnaast in het bezit zijn van een vergunning. 

Lees meer in Update 1 (jan/feb 2017)

Na licht komt donker

De Fromanteel Pendulum Special Dark Edition is het tweede horloge in de collectie dat gebruik maakt van een mechanisch uurwerk. Het Nederlandse merk startte met bereikbare quartz-modellen en heeft met twee mechanische modellen in de collectie een sprong omhoog gemaakt.

Hybride horloge

De Misfit Phase is een hybride horloge dat klassieke vormgeving combineert met wearable functionaliteiten. Het horloge houdt stappen, afstand en slaapduur bij, waarbij het gebruik maakt van een 3-axis snelheidsmeter en de algoritmes en wetenschappelijke kennis van Misfit. Het scherm van het horloge is voorzien van een subtiele gebruikersinterface. 

Groen is het nieuwe blauw

MeisterSinger breidt de modellijnen No 02, Pangaea en Neo uit met een variant in een nieuwe kleur donkergroen, 'Rensing-groen'. De kleur werd geïntroduceerd in Bazel dit voorjaar en gaat nu officieel deel uitmaken van de collectie van het merk. 

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.