Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
T.k.gevraagd: Uurwerken en onderdelen van spillegang horloges, Henk.v.d.Berg. Email: henk.riet@casema.nl, tel.0180-780842.
Gezocht: Galvano set om te kunnen rhodineren, prijs n.o.t.k., tel. 0612210132.
Te koop aangeboden complete partij geslepen edelstenen. Colliers en losse stenen in diverse formaten en kleuren. T.e.a.b. Voor meer informatie eadrichem@hetnet.nl.

Pand te koop/te huur

Overname juweliers-/goudsmidswinkel in Papendrecht. Klik hier voor de advertentie. 
 

 

 

 

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal 9/2016

In het septembernummer van Edelmetaal vindt u van alles om uw voorraad mee aan te vullen en uw klanten het komende seizoen te bedienen van de laatste trends.

Nieuws
Aanwinsten deze herfst zijn de jubileumcollectie van het Antwerpse P.C. Boschmans, de nieuwe juwelencollectie van juwelendmerk Briljant, en het predicaat Koninklijk dat Coster Diamonds heeft ontvangen. Helemaal anders is het gedurfde winkelconcept van Reclaimed Jewels.

Trends - In the Mood
Laat u inspireren door de intense trendkleuren en de bohémien/achtige, natuurlijke en minimalistische invloeden die het modebeeld van 2017 domineren aan de hand van moodboards.

Showtime
Aandacht voor vier aanstormende talenten van verschillende opleidingen. Judith Schwendener, Marion Blume, Sae Honda en Willy Waris Alhilali tonen het object waarmee te hun kunnen laten zien in de beeldreportage.

In de praktijk
Verslag van de diploma/uitreiking van Vakschool Schoonhoven. Naast diploma´s werden er ook awards en andere speciale prijzen uitgereikt.

Tijdens de gezamenlijke algemene ledenvergadering van de NJU en de VGZ werd gesproken over een mogelijke versmelting van de twee verenigingen. 

Goed om te weten: edelsteensieradenproducent Juwelo is nu ook in Nederland actief, Ron van der Tang vertegenwoordigt M&M Germany en feest bij Goud- en Zilversmederij Artison.


En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!

Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

Anders

Onlangs opende in Almere juwelier Reclaimed jewels zijn deuren. Met zijn fashion uitstraling en opendeurenbeleid lanceert Reclaimed jewels een gedurfd winkelconcept in de juweliersbranche. Directeur Martin Pot geeft zijn visie op dit winkelconcept. Iets om over na te denken?

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

Geslaagd

Traditiegetrouw werd het schooljaar van Vakschool Schoonhoven afgesloten met een diploma-uitreiking. Donderdag 7 juli was de Grote Kerk in het centrum van Schoonhoven het decor voor deze feestelijke bijeenkomst. Naast diploma's waren er ook dit jaar weer awards voor de beste leerlingen en andere speciale prijzen.

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

5 november: 'Beleef het Sieraad'

Tweede editie nationale actie!

Vorig jaar startte de Federatie Goud en Zilver een nieuwe nationale actie, ‘Beleef het Sieraad’. De actie was een groot succes en dus volgt dit jaar, op 5 november, de tweede editie!

Deelname Goudsmedenplaza Jewels & Watches Najaarsbeurs 2016

Speciaal voor VGZ-leden

Van zondag 11 tot en met dinsdag 13 september vindt de Jewels & Watches Najaarsbeurs plaats.
De Federatie Goud en Zilver organiseert samen met de Jaarbeurs ook tijdens deze beurs weer een Goudsmedenplaza waaraan VGZ-leden kunnen deelnemen. In een eigen stand kunnen eigen collecties én technieken getoond worden. 

GC Ladybelle

De GC LadyBelle, uit de Gc Swiss Precision-collectie, valt op dankzij de parelmoeren wijzerplaat. De langwerpige bloembladeren vormen een caleidoscopische achtergrond voor de piramidevormige indexering, wijzers en de drie glow-in-the-dark Romeinse cijfers.

Oris Provider Chronograph

Met een waterdichtheid tot maar liefst 1 kilometer isde Oris Provider Chronograph net als een diepzeevis. De wijzerplaat met golfpatroon is goed afleesbaar in diepe wateren en onder troebele omstandigheden. 

Bijorhca Paris

Bijorhca Paris is dé internationale vakbeurs voor fantasiesieraden, juwelen, horloges, fournituren en aanverwante technische industrie. Gedurende vier dagen presenteren 450 merken afkomstig uit meer dan 30 landen hun nieuwe collectie aan 14.000 vakbezoekers van bijna 100 verschillende nationaliteiten. De komende editie vindt plaats van vrijdag 2 t/m maandag 5 september in hal 5 van het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. 

Nieuwe catalogus Bijou Moderne

Bijou Moderne BV presenteerde onlangs een compleet nieuwe catalogus. Deze nieuwe versie is nog uitgebreider dan zijn voorgangers. De horlogerie-afdeling heeft een metamorfose ondergaan en verder is de nieuwste PUK 5 geïntroduceerd.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Versmelting

Versmelting, een woord dat hoort bij de sieraden- en horlogebranche. Door verschillende edelmetalen te versmelten ontstaan legeringen die goed zijn voor de mooiste producten in de branche. Tijdens de gezamenlijke algemene ledenvergadering van de NJU en de VGZ op 20 juni werd gesproken over een mogelijke andere versmelting: die van de twee verenigingen. 

Lees meer in Edelmetaal 9/2016. 

Showtime

Mogen we even voorstellen: vier aanstormende talenten van verschillende vakopleidingen tonen het object waarmee ze hun kunnen en ambitie laten zien. Ze zijn alle vier met glans geslaagd. Tijd om de wereld te veroveren!

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

(Mis)-communicatie

Vijf jaar geleden startte de Geschillencommiessie Sieraden en Uurwerken. In deze periode is de commissie regelmatig ingeschakeld door consumenten die in een colflictsituatie waren geraakt en daar met de ondernemer niet uitkwamen. De aard van de ingediende klachten was verschillend, maar uit de meeste bleek wél een verbindende factor: (het gebrek aan) communicatie.

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

La D de Dior 'Granville'

Speels en kleurrijk, zo zal Christian Dior zijn jeugd in Granville vermoedelijk ervaren. Nog altijd vormt het leven van de modeontwerper een inspiratiebron voor zijn opvolgers, getuige dit horloge dat verwijst naar Diors kindertijd. 

Ice-Watch CITY Tanner

De PDA Group presenteert de CITY Tanner, een nieuw model van Ice-Watch. Dit horloge heeft een extra platte ronde wijzerplaat van 36 of 41 millimeter die volgens het merk goed aansluit bij de nieuwste trends.

MY iMenso

Dit najaar komt MY iMenso met veel nieuwe collecties. Hieronder een kort overzicht van een aantal nieuwe ontwerpen.

MY iMenso Tinkling Bells
Geïnspireerd door de Mexicaanse Bola Balls is de MY iMenso Tinkling Bells series ontstaan. De muziekballetjes die worden geplaatst tussen twee insignia’s zorgen voor een rinkelgeluid tijdens het dragen. 

De Alpina Startimer Camouflage Pilot Big Date Chronograph

Voor de ontwikkeling van de nieuwe versie van hun Startimer Pilot Big Date Chronograph heeft Alpina haar jarenlange ervaring als officiële leverancier van militaire- en piloothorloges gebruikt.  

Victorinox I.N.O.X. Professional Diver

De is gemaakt om diepe wateren te trotseren. Het horloge heeft 130 tests doorstaan om de weerstand en functionaliteit te garanderen, waarmee het aan de strenge NIHS 92-11 Zwitserse horloge-normen voldoet.

Synthetische diamant

Het probleem is niet nieuw, maar een waarschuwing nog steeds op zijn plaats. Regelmatig worden synthetische diamanten aangetroffen tussen partijen natuurlijke diamanten, met name uit Aziatische landen, én tegenwoordig ook nog voorzien van valse GIA-certificaten. Juweliers en goudsmeden die losse diamanten innemen en taxateurs die regelmatig sieraden uit het buitenland onder ogen krijgen: alert blijven en bij twijfel het NEL inschakelen is het devies.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.