Pand te koop/te huur

T.O.A. goedlopende juwelierszaak, in hoofdstad van Nederland. Klik hier voor meer informatie.
 

 

Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Te koop: etui met 40 cabochon geslepen stenen, 80 losse stenen (o.a. saffier, robijn, smaragd, agaat), 3 steensetjes van Tourmalijn Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
Te koop: 40 handgemaakte sieraden van Au en Ag uit de Limburgse periode en een grote Ag schaal op voet (ca. 30 cm doorsnee) Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
Te koop: set notenschaaltjes van agaat (ca. 15cm doorsnee), ivoren doos met naaigarnituur. Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
Gratis op te halen, Esprit horlogekast, juwelier Plessen te Leiden. 
Vitrines van SDB. Nieuw € 865,- ex. 2x 202x60x40 op zwenkwieltjes met verlichting, gehard glas en slot.2x 200x50x50 vrpr. vanaf € 265,-.info@juwelier-vanteylingen.nl
 

 

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

 

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal 9/2016

In het novembernummer van Edelmetaal vindt u productnieuws, beursnieuws, evenementen en diverse interviews. 

Nieuws
Vondsten zijn de herfstklokjes van M&M Germany, de Movado Edge, het derde model van Pheidippides Watches en Swatch pakt uit met de SISTEM51.

Najaarsbeurs
De Jewels & Watches najaarsbeurs stond in het teken van de toekomst, inspiratie en duurzaamheid.

Uit de steigers
Juwelier Hans Weijer uit Beverwijk is blij met de flexibele decors in zijn nieuwe winkel in een volledig gerevitaliseerde winkelomgeving. 

Branchenieuws
Droevig nieuws want Ad Eijgensteijn, een bevlogen branchegenoot, is overleden. 

Update(s)
Een selectie aan inspirerende bezienswaardigheden en interessante activiteiten voor het komende winterseizoen. 


En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!


Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat.

Casio: golvenbedwinger

Horloges die tot stand kwamen door ze keer op keer van een gebouw te gooien. Dertig jaar geleden gingen ze bij Casio zo te werk en ontstond de G-Shock. Inmiddels staat de G-shock voor nagenoeg onverwoestbare horloges en Master of G is de top van de collectie.

SISTEM51 IRONY

Swatch bouwt met de nieuwste SISTEM51 IRONY verder op SISTEM51, 'het automatische horloge voor iedereen'. Voor alle mensen die van een strak, klassiek ontwerp in combinatie met een moderne Swatch-stijl houden. Elk SISTEM51 IRONY-design is volgens Swatch een kunstwerk dat 'premium' uitstraalt zonder het prijskaartje dat daarbij hoort.

Back in business

Juwelenexpert Dennis Bijlsma (50) presenteert dit jaar een gloednieuwe juwelencollegectie: Coronet. De eerste reacties op deze betaalbare collectie zijn positief. Dat is goed nieuws, want na een roerige tijd is de voormalige inkoper van Gassan Diamonds back in business met zijn onderneming Mylanious. 

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

Flexibele decors

Juwelier Hans Weijer in Beverwijk werd een jaar geleden geconfronteerd met een rigoureuze verbouwing van het winkelcentrum waarin hij zetelde. Afgelopen september was de feestelijke opening. Juwelier Weijer verwisselde van plek in een volledig gerevitaliseerde winkelomgeving en creëerde zijn ideale winkel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Klassieker in herfstkleuren

De horloges uit de M&M Basic-line kenmerken zich in eerste instantie door de zuivere basisvorm van kast en wijzerplaat. Dit model met een diameter van 40 millimeter is voorzien van een platte kast en een zachte leren band.

Synthetische diamant

Geen reden tot paniek

Synthetische diamant blijft nationaal en internationaal in het nieuws. Vaak in negatieve zin. Internationaal in verband met frauduleuze praktijken, zoals het mengen van synthetische diamanten in partijen natuurlijke diamant (met name bij de kleinere stenen) en de koppeling van schijnbaar originele GIA rapporten met synthetische diamanten, met exact hetzelfde gewicht, afmetingen, etc., als de natuurlijke diamanten, beschreven op deze rapporten. Ook nationaal, onlangs het nieuws over 'perfecte nepdiamanten' die de diamanthandel zouden bedreigen, omdat ze niet meer te onderscheiden zijn van natuurlijke diamant. Schadelijk voor het vertrouwen van de klant, deze berichten.

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

Cadeau idee voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het goud te weten dat de papieren Sieradengeschenkbon 'nieuwe stijl' leverbaar is. Voorheen in de bekende vorm van de diamant, nu in een luxe drieluikuitvoering mét ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Lees meer in Edelmetaal 9/2016.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.