Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Gezocht: Galvano set om te kunnen rhodineren, prijs n.o.t.k., tel. 0612210132.
Te koop aangeboden complete partij geslepen edelstenen. Colliers en losse stenen in diverse formaten en kleuren. T.e.a.b. Voor meer informatie eadrichem@hetnet.nl.
Edelsmederij Engels voor al uw reparaties aan sieraden en zetten van briljant, tevens ontwerpen wij ook sieraden, voor meer informatie bezoek onze website www.edelsmederijengels.nl.

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
JN/Media Sales
Simone Veeneman
Tel.: (0570) 51 68 73 
simone@jnmediasales.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal 7-8/2016

In het juli/augustusnummer van Edelmetaal Update zomerse flair met sieradensetjes waarmee volop kan worden gecombineerd. 

Nieuws
Een verslag van de ledenvergadering van de sectie Taxateurs van juweliersartikelen van na 1952 en een oproep om alert te blijven met betrekking tot synthetische diamanten.

Inspiratie
De sieradencollectie van het Rijksmuseum is uniek in Nederland. Een kijkje achter de schermen. En wist u dat er in het depot in Lelystad nog meer schoonheden liggen te wachten om te worden tentoongesteld?

In de praktijk
Juwelier Gijs Segers is een retailer in hart en nieren. En mag gerust salonfähig genoemd worden sinds hij met een aantal gelijkgestemde retailers een verkoopfeestje organiseerde in de vorm van een exclusieve salon in het Amstel Hotel. Over de noodzaak van relatiemarketing en een impressie. 

Zomertrend
Parels zijn weer hip. En ook zo ontzettend zomers. Deze natuurlijke 'kralen' mogen dan ook niet ontbreken in deze zomereditie. Over de passie voor parels en nieuwe collecties. 

Sieraad van de maand
Deze maand in sieraad van de maand een pracht van een parel in de hoofdrol. 


En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!

Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

5 november: 'Beleef het Sieraad'

Tweede editie nationale actie!

Vorig jaar startte de Federatie Goud en Zilver een nieuwe nationale actie, ‘Beleef het Sieraad’. De actie was een groot succes en dus volgt dit jaar, op 5 november, de tweede editie!

Deelname Goudsmedenplaza Jewels & Watches Najaarsbeurs 2016

Speciaal voor VGZ-leden

Van zondag 11 tot en met dinsdag 13 september vindt de Jewels & Watches Najaarsbeurs plaats.
De Federatie Goud en Zilver organiseert samen met de Jaarbeurs ook tijdens deze beurs weer een Goudsmedenplaza waaraan VGZ-leden kunnen deelnemen. In een eigen stand kunnen eigen collecties én technieken getoond worden. 

GC Ladybelle

De GC LadyBelle, uit de Gc Swiss Precision-collectie, valt op dankzij de parelmoeren wijzerplaat. De langwerpige bloembladeren vormen een caleidoscopische achtergrond voor de piramidevormige indexering, wijzers en de drie glow-in-the-dark Romeinse cijfers.

Anders ondernemen

Distributeur Orfac is klaar voor het nieuwe ondernemen in een 24-uurs economie. Dat betekent expertise delen, snel ageren, flexibel zijn en 24/7 beschikbaar zijn voor de klant. Inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen is een must. Wie traag of moeilijk doet, verliest de klant, zo vinden de oprichters van Orfac nieuwe stijl.

Lees meer in Edelmetaal 7-8/2016.

Zilverwerk

Het weer zat niet helemaal mee, maar desondanks trok de 32e Nationale Zilverdag meer dan 18.000 bezoekers. Schoonhoven deed op Tweede Pinksterdag haar naam als Zilverstad weer eer aan: 142 deelnemers, 14 jonge Talenten, 18 deelnemers aan de Silver Challenge, open ateliers, een drukbezochte Vakschool, live sieradenshows en bijzonder goud- en zilverwerk. 

Lees meer in Edelmetaal 7-8/2016.

Oris Provider Chronograph

Met een waterdichtheid tot maar liefst 1 kilometer isde Oris Provider Chronograph net als een diepzeevis. De wijzerplaat met golfpatroon is goed afleesbaar in diepe wateren en onder troebele omstandigheden. 

Bijorhca Paris

Bijorhca Paris is dé internationale vakbeurs voor fantasiesieraden, juwelen, horloges, fournituren en aanverwante technische industrie. Gedurende vier dagen presenteren 450 merken afkomstig uit meer dan 30 landen hun nieuwe collectie aan 14.000 vakbezoekers van bijna 100 verschillende nationaliteiten. De komende editie vindt plaats van vrijdag 2 t/m maandag 5 september in hal 5 van het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. 

Nieuwe catalogus Bijou Moderne

Bijou Moderne BV presenteerde onlangs een compleet nieuwe catalogus. Deze nieuwe versie is nog uitgebreider dan zijn voorgangers. De horlogerie-afdeling heeft een metamorfose ondergaan en verder is de nieuwste PUK 5 geïntroduceerd.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

MY iMenso

Dit najaar komt MY iMenso met veel nieuwe collecties. Hieronder een kort overzicht van een aantal nieuwe ontwerpen.

MY iMenso Tinkling Bells
Geïnspireerd door de Mexicaanse Bola Balls is de MY iMenso Tinkling Bells series ontstaan. De muziekballetjes die worden geplaatst tussen twee insignia’s zorgen voor een rinkelgeluid tijdens het dragen. 

De Alpina Startimer Camouflage Pilot Big Date Chronograph

Voor de ontwikkeling van de nieuwe versie van hun Startimer Pilot Big Date Chronograph heeft Alpina haar jarenlange ervaring als officiële leverancier van militaire- en piloothorloges gebruikt.  

Metamorfose in Meppel

Harmeling Interieurs verbouwde onlangs de winkel van Juwelier Van der Werf in Meppel. Referenties in de branche waren voor deze juwelier aanleiding om de interieurbouwer in te schakelen voor de metamorforse. 

Lees meer in Edelmetaal 7-8/2016.

Handig

Hoe waterbestendig is mijn horloge? Hoe onderhoud ik mijn kostbare gouden sieraden? Wat is de kwaliteit van de diamant in mijn ring? Waarom wordt mijn zilveren collier zwart? Juweliers en goudsmeden krijgen vrijwel elke dag met dergelijke vragen te maken. De FGZ biedt handige folders die een antwoord geven.

Lees meer in Edelmetaal 7-8/2016.

Boost voor juweliersopleiding

De verbouwing op Vakschool Schoonhoven maakt dat een lang gekoesterde wens van het docententeam van de opleiding Juwelier in vervulling gaat. "We komen in het hart van de school", aldus een enthousiaste Diane Teng, teamleider Juwelier/Uurwerktechniek. 

Lees meer in Edelmetaal 7-8/2016. 

Victorinox I.N.O.X. Professional Diver

De is gemaakt om diepe wateren te trotseren. Het horloge heeft 130 tests doorstaan om de weerstand en functionaliteit te garanderen, waarmee het aan de strenge NIHS 92-11 Zwitserse horloge-normen voldoet.

Synthetische diamant

Het probleem is niet nieuw, maar een waarschuwing nog steeds op zijn plaats. Regelmatig worden synthetische diamanten aangetroffen tussen partijen natuurlijke diamanten, met name uit Aziatische landen, én tegenwoordig ook nog voorzien van valse GIA-certificaten. Juweliers en goudsmeden die losse diamanten innemen en taxateurs die regelmatig sieraden uit het buitenland onder ogen krijgen: alert blijven en bij twijfel het NEL inschakelen is het devies.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.