Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Wegens bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn wij voornemens te stoppen. Geïnteresseerd in onze edelsmederij /juwelierszaak in Apeldoorn, tel. 06-51329897.
Te koop gevraagd: Horlogemakersdraaibank met toebehoren. Reacties: H.van den Berg, tel. 0180-780842 of email henk.riet@casema.nl.
Ter overname aangeboden juweliersbedrijf met goudsmidatelier huurpand in het Gooi. Ideaal voor (echt)paar om winkel en atelier te combineren, tel.  06-12136526
Tk. winkelinterieur bestaande uit 11 vitrines, 2 raam vitrines (incl. led verlichting en sloten) en een verkoop/afrekenbalie. Juw. van Teylingen Assen tel 0592-316986
Ina van 't Hoog TrendJuwelier
Vlaardingen Schiedam
Vraagt voor ca.25 uur per week een verkoopster met verkoopervaring in Trendhorloges en Sieraden.
Interesse ? Mail je CV aan: wim@inavanthoog.nl
   

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

 

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal Update 2 (maart 2017)

Edelmetaal presenteert in Update 2 (maart 2017) op de trendspotting pagina's volop poductnieuws en laat meteen zien welke kant u op moet voor de begeerde producten. De belangrijkste kleuren die het straatbeeld gaan domineren worden getoond. De mode en sieraden zijn groots en edelstenen zijn weer helemaal terug. 

Nieuws
Twee opvallende berichten om deze trendy voorjaarseditie van Edelmetaal mee te openen: een koninklijke lancering voor Prinses Margarita en goed nieuws van het Zilvermuseum.

Showtime
Edelmetaal portretteert in deze voorjaarseditie de mensen achter drie eigenzinnige merken: Ice-Watch (PDA-Group), d-sign Denemarken en Buddha to Buddha. Zij presenteren met elan hun gloednieuwe spring/summer collecties 2017. 

Sieraad van de Maand
De nieuweste collectie haute joaillerie van Chanel blinkt weer van verrukkelijke schoonheid. Het Sieraad van de Maand doet denken aan een waterval van diamanten. 

In de praktijk
De Vakschool Schoonhoven besteedt veel tijd aan goede voorlichting over hun vakopleidingen. Edelmetaal blikt terug op een succesvolle open dag en houdt u op de hoogte van nieuwe data.

Edelsteenkundige Hanco Zwaan gaat dieper in op de eigenschappen van de zeldzame edelsteen 'Lunazal'. Hij onderzoekt de structuur, de samenstelling, analyseert, vergelijkt en gunt Edelmetaal zo een kijkje in het hart van de blauwe steen.

De meerderheid van de consumenten is positief over de mogelijkheid van Retourpinnen. Maar hoe werkt het precies?

En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!


Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

Derde editie Beleef het Sieraad

SAVE THE DATE! 

Op 4 november 2017 zal de derde editie van Beleef het Sieraad worden georganiseerd.

Zet dit alvast in uw agenda!

Klik hier voor een terugblik van Beleef het Sieraad 2016. 

Kleur van het jaar

Greenery, door kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar, is een lichte, niet al te felle kleur groen. "Dit is de kleur van hoop, van verbondenheid met de aarde. In de lente beginnen we aan een nieuwe cyclus, komt er nieuw leven. Iets om naar uit te kijken dus, "zeggen de kleurexperts van Pantone. De kleur komt veel terug in sieraden en is goed te combineren met verschillende andere trendkleuren. De smaragd is de edelsteen die er goed bij past.

Lees meer in Update 2 (maart 2017). 

Hot Pink

Pink Yarrow is een kleur die Pantone heeft vernoemd naar de felroze variant van de bloem duizendschoon. Voor de komende seizoenen wordt een opmart van roze verwacht. Naast het zachte Pale Dogwood is Pink Yarrow een van die tinten. Een feestelijke, trolische kleur die het goed doet in combinatie met Pimrose geel en Greenery groen. Ideaal ook om mee te accentueren. Een knaller dus!

Lees meer in Update 2 (maart 2017)
 

Vertrouwde eigenheid

Tijdens de 27e editie van de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) - de meest prestigieuze en mysterieuze horlogesalon ter wereld want alleen toegankelijk met een uitnodiging - werd de deur op een kiertje gezet: voor de allereerste keer was er een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor het publiek. In het horlogebastion was een recordaantal van dertig exposanten te zien die zeer uiteenlopende boodschappen verkondigde. 

Lees meer in Update 2 (maart 2017).

De liefde vieren met 2Lips

Het Haagse Juweliershuis Rocks and Clocks bestaat tien jaar en ter gelegenheid hiervan presenteert eigenaar en ontwerper David Aardewerk de unieke solitairring 2Lips. De ring is door David zelf ontworpen, waarbij zijn achtergrond als architect duidelijk heeft meegespeeld, en scoorde hoge ogen op een prestigieuze ontwerpwedstrijd in het Duitse edelsteenwalhalla Idar Oberstein. 

Zelf ontworpen uurwerk

Laurent Ferrier en zijn team hebben de eerste app gepresenteerd waarmee consumenten een eigen Galet Secret Tourbillon Double Hairspring kunnen ontwerpen. Met deze app is de toekomstige eigenaar van het horloge geheel betrokken bij het creatieproces van zijn horloge. De app is te downloaden in de Apple store (zoeken op Laurent Ferrier of Galet Secret). 

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Island Paradise

Blauwe tinten zijn goed vertegenwoordigd de komende maanden. Island Paradise is er een van. Deze frisse aquablauwe kleur doet denken aan tropische eilanden met palmbomen in blauwe oceanen. Een koele blauwe tint met een vleugje groen en turquoise. Steekt mooi af bij het felle flame bijvoorbeeld, maar past ook goed bij de blauwtint Niagara. Een echte zomerse kleur voor de enthousiaste zomertypes. 

Lees meer in Update 2 (maart 2017)

Hello Yellow

Geel is soms een moeilijke kleur maar mooi geel is niet lelijk! Primrose geel is de zachte gele kleur van de sleutelbloem die makkelijk te combineren is met andere tinten. Vrolijk, een beetje romis misschien, maar in elk geval een echte zomerkleur. Mooi bij geelgouden sieraden en horloges. 

Lees meer in Update 2 (maart 2017)

Steengoed

De topcollectie edelstenen, mineralen en fossielen van museum De Oude Aarde in Giethoorn is sinds afgelopen zomer te zien in een apart onderkomen. Onder de naam Petrarum ging een lang gekoesterde wens van eigenaren Neeltje Zijlstra en Frederik Visser in vervulling. Ook voor 2017 hebben Neeltje en Frederik grote plannen; een nieuwe showroom voor de bezoekers van hun groothandel. 

Lees meer in Update 2 (maart 2017).

Baselworld

Wellicht staat oook bij u dit jaar een bezoek aan Baselworld hoog genoteerd - dé beurs waar de nieuwste collecties sieraden en horloges van het midden en hoge segment worden tentoongesteld. Vaak op spectaculaire wijze. Veel te zien, veel te doen. Netwerken maar. Van 23 t/m 30 maart 2017.

Voor meer informatiewww.baselworld.com

Nieuwe G-SHOCKS

De nieuwe horloges van G-SHOCK zullen heren over het algemeen meer aanspreken dan dames. Voor hem dus. Casio presenteert een jubileummodel ter ere van de twintigste verjaardag van de 
MR-G- serie binnen de G-SHOCK-lijn en twee nieuwe modellen in de serie G-STEEL.

Van canvas tot uurwerk

Diesel presenteert de nieuwe Alrite by Rostarr-collecie bestaande uit 555 horloges gemaakt van een canvas van de kustenaar Rostarr.

Na licht komt donker

De Fromanteel Pendulum Special Dark Edition is het tweede horloge in de collectie dat gebruik maakt van een mechanisch uurwerk. Het Nederlandse merk startte met bereikbare quartz-modellen en heeft met twee mechanische modellen in de collectie een sprong omhoog gemaakt.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.