Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Vitrines van SDB. Nieuw € 865,- ex. 2x 202x60x40 op zwenkwieltjes met verlichting, gehard glas en slot.2x 200x50x50 vrpr. vanaf € 265,-.info@juwelier-vanteylingen.nl
T.k.gevraagd: Uurwerken en onderdelen van spillegang horloges, Henk.v.d.Berg. Email: henk.riet@casema.nl, tel.0180-780842.

Pand te koop/te huur

Overname juweliers-/goudsmidswinkel in Papendrecht. Klik hier voor de advertentie. 

 

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

 

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal 10/2016

In het oktoberrnummer van Edelmetaal vindt u prachtig productnieuws.

Nieuws
Gadgets, de presentatie van Elfbeads, back to school met een horlogemerk dat het nieuwe schoolseizoen aangrijpt als thema voor de collectie. Verder koesteren we de 'goede oude tijd' zonder sentimenteel te worden en tonen we hoe Instagram kan inspireren: trending is het dragen van vlechten met sieraden. 

Horlogenieuws
Een keur aan nieuwe modellen die dit keer in vier thema's worden gepresenteerd: minimalisme, vierkante vormen, geelgoud als trend en 'ingewikkelde' horlogebanden. 

Beursbuzz
Sieraad Art Fair (10 t/m 13 november) belooft weer een mooie ervaring te worden. Een gesprek daarover met organisatoren Astrid Berens en Maarten Bodt van EMB&B Art Events. Sieradenontwerpster prinses Margarita opent het event. 

Bijhorca Paris is een sprankelende sieradenbeurs die zeer de moeite waard is om te bezoeken. 

Online
Edelmetaal is helemaal bij de tijd en selecteerde daarom 10 internationale juwelenblogs ter inspiratie.

In de praktijk
Hanco Zwaan vertelt over synthetische moissaniet aangeboden als diamant. 


En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!


Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

Kennismaking

Succes in het buitenland zorgde ervoor dat Suzanne Slotboom en Paul Krans hun bedelmerk Elfbeads in Nederland nog niet goed hebben kunnen introduceren, maar daar brengen ze nu verandering in. Met Elfbeads willen ze zich onderscheiden van de andere bedelmerken.

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.
 

Overweldigend

Van 10 tot en met 13 november wordt in de Westergasfabriek in Amsterdam de vijftiende editie van SIERAAD Art Fair gehouden. Het jubileum wordt met de bijzondere tentoonstelling CELEBRATE/VIEREN gevierd, waar een selectie uit de grootste etnologische collectie sieraden in Nederland te zien zal zijn. De editie 2016 van SIARAAD Art Fair wordt een overweldigende ervaring met veel nieuwe deelnemers en ontwerpen, belooft beursorganisator EMB&B Art Events!

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.

5 november: 'Beleef het Sieraad'

Tweede editie nationale actie!

Vorig jaar startte de Federatie Goud en Zilver een nieuwe nationale actie, ‘Beleef het Sieraad’. De actie was een groot succes en dus volgt dit jaar, op 5 november, de tweede editie!

Deelname Goudsmedenplaza Jewels & Watches Najaarsbeurs 2016

Speciaal voor VGZ-leden

Van zondag 11 tot en met dinsdag 13 september vindt de Jewels & Watches Najaarsbeurs plaats.
De Federatie Goud en Zilver organiseert samen met de Jaarbeurs ook tijdens deze beurs weer een Goudsmedenplaza waaraan VGZ-leden kunnen deelnemen. In een eigen stand kunnen eigen collecties én technieken getoond worden. 

Bijorhca Paris

Bijorhca Paris is dé internationale vakbeurs voor fantasiesieraden, juwelen, horloges, fournituren en aanverwante technische industrie. Gedurende vier dagen presenteren 450 merken afkomstig uit meer dan 30 landen hun nieuwe collectie aan 14.000 vakbezoekers van bijna 100 verschillende nationaliteiten. De komende editie vindt plaats van vrijdag 2 t/m maandag 5 september in hal 5 van het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. 

Nieuwe catalogus Bijou Moderne

Bijou Moderne BV presenteerde onlangs een compleet nieuwe catalogus. Deze nieuwe versie is nog uitgebreider dan zijn voorgangers. De horlogerie-afdeling heeft een metamorfose ondergaan en verder is de nieuwste PUK 5 geïntroduceerd.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Beleef het Sieraad

Promotieactie: traffic in de winkel!

Vorig jaar startte de Federatie Goud en Zilver een nieuwe nationale promotieactie, 'Beleef het Sieraad'. De actie was een groot succes en dus volgt dit jaar, op 5 november, de tweede editie. Op die dag openen juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers hun winkels en ateliers om het publiek enthousiast te maken voor hun producten.

Lees meer in Edelmetaal 10/2016. 

PandwisselEigenaar Louis Alazami van Juwelier Louis Bros had meer ruimte nodig. Na rijp beraad wisselde hij van locatie: van de drukke Alkmaarse Langestraat naar de luxe 'P.C.' van de stad. Het bleek een gouden greep. VanFormaat hielp hem bij de winkelinrichting van zijn nieuwe pand op de Houttil 23.

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.
 

La D de Dior 'Granville'

Speels en kleurrijk, zo zal Christian Dior zijn jeugd in Granville vermoedelijk ervaren. Nog altijd vormt het leven van de modeontwerper een inspiratiebron voor zijn opvolgers, getuige dit horloge dat verwijst naar Diors kindertijd. 

Ice-Watch CITY Tanner

De PDA Group presenteert de CITY Tanner, een nieuw model van Ice-Watch. Dit horloge heeft een extra platte ronde wijzerplaat van 36 of 41 millimeter die volgens het merk goed aansluit bij de nieuwste trends.

Synthetische diamant

Het probleem is niet nieuw, maar een waarschuwing nog steeds op zijn plaats. Regelmatig worden synthetische diamanten aangetroffen tussen partijen natuurlijke diamanten, met name uit Aziatische landen, én tegenwoordig ook nog voorzien van valse GIA-certificaten. Juweliers en goudsmeden die losse diamanten innemen en taxateurs die regelmatig sieraden uit het buitenland onder ogen krijgen: alert blijven en bij twijfel het NEL inschakelen is het devies.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.