Eureka's (vraag & aanbod)

Ook úw kleine tekstadvertentie hier? Klik hier voor meer informatie.
 
Ina van 't Hoog TrendJuwelier
Vlaardingen Schiedam
Vraagt voor ca.25 uur per week een verkoopster met verkoopervaring in Trendhorloges en Sieraden.
Interesse ? Mail je CV aan: wim@inavanthoog.nl
Goedwerkende galvano Balco compleet met toebehoren, zoals anodes, dompelaar ect. € 250,--. Tel. 06-20750923.
Z.g.a.n. waterstofsoldeerapparaat Aquarius type 70, met voorraad vloeistof € 600,--. Tel. 06-20750923.
Gezocht: grote kluis in zwaarste klasse 6 bestemd voor €250.000 voorraad, met sleutel en werkend cijferslot, afmetingidee 2m hoog, diep 80cm. edwin@hessinggoud.nl, 06-22523037.
Te koop: etui met 40 cabochon geslepen stenen, 80 losse stenen (o.a. saffier, robijn, smaragd, agaat), 3 steensetjes van Tourmalijn Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
Te koop: 40 handgemaakte sieraden van Au en Ag uit de Limburgse periode en een grote Ag schaal op voet (ca. 30 cm doorsnee) Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
Te koop: set notenschaaltjes van agaat (ca. 15cm doorsnee), ivoren doos met naaigarnituur. Voor meer informatie: n.t.g.huisman@kpnmail.nl
 

 

 

Reageren op een advertentie 'onder nummer'?

Voor meer informatie over het reageren op een advertentie 'onder nummer', klik hier.

 

Banner plaatsen?

Neemt u dan contact op met:
Vakblad Edelmetaal
Daniël Voskamp
Tel.: +31 (0)70 386 77 77
edelmetaal@fgz.nl

 
Onze publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze publicaties gekopieerd, overgenomen of anderszins gepubliceerd worden.

Edelmetaal 10/2016

Speciaal ter ere van het uurwerk en het ambacht staat het decembernummer van Edelmetaal bol van het nieuws over horloges en klokken.

Nieuws
In deze 'Tijd'-editie veel nieuws op horlogegebied! Bij MeisterSinger is groen het nieuwe blauw, Breitling introduceert een wereldprimeur en slimme horloges worden steeds slimmer.

Horlogeclub
Horlogemaker Kalle Schaap organiseerde afgelopen zomer een succesvol evenement waar bijna alle Nederlandse horlogemakers elkaar konden ontmoeten. Het bleek een schot in de roos. 

Tijdsieraden
Tijd voor sieraden! Goudsmeden creëerden interessante sieraden die het thema tijd uitdrukken. Tijd is immers meer dan wat de wijzers van de klok aangeven. 

Showtime
Klokkenmakers Jan Ubels, Matthé Petersen, Jos van Os en Frank Zuidhof vertellen over hun passie voor het vak. Een fascinerende beeldreportage.

In de praktijk
Een verslag van de Algemene Ledenvergadering. Aan bod komen onder meer de plannen van NJU en VGZ om één vereniging te vormen én aandacht voor het afscheid van directeur Beeuwke Keizer.

Max Geerlin en Eus Peters van de Betaalvereniging Nederland belichten de ontwikkelingen in het betalingsverkeer. We betalen het liefst onzichtbaar. 


En nog veel meer uiteraard! De redactie wenst u veel leesplezier!


Hebt u Edelmetaal niet ontvangen? Of wilt u een abonnement? Laat het ons weten via edelmetaal@fgz.nl.

Alpina presenteert een marineblauwe Horological Smartwatch

Alpina presenteert een nieuwe uitvoering van de in 2015 gelanceerde Horological Smartwatch. Deze variant met marineblauwe wijzerplaat heeft een meer casual uitstraling dan zijn volledig stalen voorganger, maar geeft dezelfde link weer tussen innovatie en traditioneel Zwitsers horlogevakmanschap.

Het horloge-makersvak is weer hot

Hans Beelaerts van Blokland kan soms dagen bezig zijn met het herstel van een uurwerk. Weken zelfs als het gaat om een antieke klok waar onderdelen voor moeten worden gemaakt. De uurwerkmaker uit Zeist heeft nagenoeg alles wel een keer op zijn werkbank gehad. Hans heeft een eigen bedrijf, Belle Heure, is voorzitter van de Sectie Uurwerkherstellers van de NJU en voormalig docent aan de Vakschool Schoonhoven. Hoe ziet hij de huidige stand van het Nederlandse horlogemakersvak?

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.

Focus op Paraiba-toermalijn

Al 32 jaar heeft het eerste weekend van oktober een vaste plek in de agenda van de edelsteenliefhebbers, want dan is Intergem, de edelsteenbeurs in Idar-Oberstein, het bekende centrum van de edelsteenhandel in Duitsland. Centraal dit jaar stond de kostbare Paraiba-Toermalijn. 

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.
 

"Ik heb garantie!"

In de branche wordt er dagelijks mee gewerkt: garantie. Maar hoe zit het nu echt? Wat moet een verkoper op basis van de wet? En wanneer slaat 'garantie' om in 'klantenservice'? In dit artikel neemt Bart Sprangers, advocaat bij Kuijpers Advocaten, ons mee in het consumentenrecht. 

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat.

Casio: golvenbedwinger

Horloges die tot stand kwamen door ze keer op keer van een gebouw te gooien. Dertig jaar geleden gingen ze bij Casio zo te werk en ontstond de G-Shock. Inmiddels staat de G-shock voor nagenoeg onverwoestbare horloges en Master of G is de top van de collectie.

SISTEM51 IRONY

Swatch bouwt met de nieuwste SISTEM51 IRONY verder op SISTEM51, 'het automatische horloge voor iedereen'. Voor alle mensen die van een strak, klassiek ontwerp in combinatie met een moderne Swatch-stijl houden. Elk SISTEM51 IRONY-design is volgens Swatch een kunstwerk dat 'premium' uitstraalt zonder het prijskaartje dat daarbij hoort.

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Voordelen lidmaatschap NJU en VGZ

Lid zijn = contributie terugverdienen

Ondernemers die aangesloten zijn bij de NJU en de VGZ hebben daar veel profijt van. Zowel financieel als door collectieve behartiging van hun belangen. Het vergemakkelijkt de bedrijfsvoering, en de vele aantrekkelijke kortingen maken het zelfs mogelijk de complete contributie terug te verdienen. 

Hybride horloge

De Misfit Phase is een hybride horloge dat klassieke vormgeving combineert met wearable functionaliteiten. Het horloge houdt stappen, afstand en slaapduur bij, waarbij het gebruik maakt van een 3-axis snelheidsmeter en de algoritmes en wetenschappelijke kennis van Misfit. Het scherm van het horloge is voorzien van een subtiele gebruikersinterface. 

Groen is het nieuwe blauw

MeisterSinger breidt de modellijnen No 02, Pangaea en Neo uit met een variant in een nieuwe kleur donkergroen, 'Rensing-groen'. De kleur werd geïntroduceerd in Bazel dit voorjaar en gaat nu officieel deel uitmaken van de collectie van het merk. 

50 jaar Shalom Serri

50 jaar veelzijdigheid

Shalom Serri levert sinds 1966 zowel diamanten, parels, kleurstenen als juwelen. Hoog in het vaandel staan kernwaarden als vakmanschap, service en het leveren van kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Al vijftig jaar. Reden voor een terugblik met oprichter Shalom Serri. "Dit is mijn kindje". 

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.

In de kijker

Juwelier Kwekkeboom kreeg een make-over in september. Het resultaat mag er zijn. Licht, strak wit en met Italiaanse flair. De sfeer is uitnodigend. "Blijf jezelf vernieuwen en doorbreek je bedrijfsblindheid," is het devies van juwelier Jolande Ooink. "Dan blijf je scherp". 

Lees meer in Edelmetaal 10/2016.

Klassieker in herfstkleuren

De horloges uit de M&M Basic-line kenmerken zich in eerste instantie door de zuivere basisvorm van kast en wijzerplaat. Dit model met een diameter van 40 millimeter is voorzien van een platte kast en een zachte leren band.

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU en VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod.

Creditcardtarieven Worldline: profiteer van nieuwe korting

Een groot aantal leden van de NJU en de VGZ heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Vanaf 1 januari heeft Worldline de creditcardtarieven opnieuw verlaagd. Leden die vorig jaar zijn overgestapt hoeven niets te doen voor de extra verlaging, de tarieven zijn al aangepast. Leden die nog niet zijn overgestapt kunnen dit alsnog doen.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken.